JE BEDRIJF EN DE FEESTDAGENMet de feestdagen om de hoek is het leuk om met je bedrijf alvast in de stemming te komen. Dit kan door middel van een kerstkaart naar iedereen waarmee je zaken hebt gedaan afgelopen jaar of met alle medewerkers een kerstlunch nuttigen. Hieronder een aantal ideeŽn wat jij als bedrijf kunt doen voor de feestdagen.

Kerstkaart
De kerstkaart is een algemeen gegeven rond de kerst. Maar hoe kun jij nu opvallen? En op welke manier ga jij je kerstkaart inzetten? Met een kerstkaart kun je iedereen bedanken waarmee je afgelopen jaar hebt samengewerkt. Een kleine moeite waarmee je jouw waardering toont. De vraag is natuurlijk, op welke manier jij je waardering toont. Kies iets origineels, iets dat vooral bij jouw bedrijf past! Ga met alle collegaís op de foto of houd binnenshuis een wedstrijd naar de mooiste winterfoto. Om echt op te vallen laat je een digitale kerstkaart maken met een animatie erin. Ontvangers zullen deze zeker ook aan anderen laten zien!

Daarnaast is er nog de afweging om analoog of digitaal een kerstkaart te sturen. Digitaal heeft vele voordelen. Zo gebruik je niet onnodig papier, kun je er bewegend beeld of muziek in verwerken en verstuur je de kaart naar zoveel personen als je wilt. Toch heeft een analoge, geprinte kaart ook zo zijn charme. Je krijgt echt post, hij ligt een week of meer op kantoor bij je klanten, waar ook anderen de kaart kunnen bekijken en het geeft de nostalgie van vroeger weer, het echte werk. Welke manier je ook kiest, kies een manier die bij je bedrijf past, dat geeft de meest oprechte waardering weer.

Kerstborrel of etentje
Heb je een bedrijf met medewerkers, dan is het altijd gezellig om net voor kerst een kerstborrel te doen op kantoor. Een kleine moeite, waarmee zowel jij als ook je werknemers goed in de kerstsfeer komen. Wil je meer dan alleen een borrel, kies dan voor een kerstlunch, brunch of zelfs diner!

Ben je een eenmanszaak en heb je niemand om mee te borrelen? Vraag dan andere (kleine) bedrijven om met je mee te borrelen op kantoor of in een kroeg in de buurt. Zo kun je netwerken, ideeŽn uitwisselen en de kerstsfeer proeven met anderen.

Kerstpakket
Als werkgever is het leuk om iets extraís te doen voor je werknemers. Voor een klein budget kun je al bij o.a. de makro of de sligro een kerstpakket aanschaffen. Ook leuk is om een waardebon te geven, zodat je collegaís zelf uit kunnen zoeken wat ze graag willen hebben. Om het helemaal aan te passen aan je eigen bedrijf, kun je ook zelf een kerstpakket samenstellen met producten die jij bij je bedrijf vindt passen.

Het nieuwe jaar
Begin met een goede start van het nieuwe jaar! Met een nieuwjaarsborrel kun je weer bijpraten met je collegaís, en je kerst en andere feestelijke ervaringen uitwisselen.


TIP: Online je kerstkaart maken en laten printen? Dit kan o.a. bij de Kruidvat, Hema of Vistaprint.