DUURZAAM STARTENOok als starter kun je op een duurzame manier starten. FinanciŽn moeten geen reden zijn dat je niet duurzaam kunt starten. Ben je innovatief en streef jij naar duurzaamheid? Dan kun je bij verschillende instanties terecht om je voordeel te halen. Zowel bij de overheid als ook banken. Hieronder een korte uitleg.

Bij de overheid
Borgstelling voor innovatie Ė Wanneer je een innovatief idee hebt, waar veel onderzoek in zit en je niet garant kunt staan voor je idee, doordat er veel onzekerheden zijn kun je bij de overheid terecht voor de borgstelling voor innovatie. De overheid staat dan garant voor 60% van uw lening. Bij de subsidie SKE-starter kun je terecht wanneer je gebruik maakt van innovatieve apparatuur, kennis, octrooien en financiering. Als technicus heb je bij de SKE-starter een streepje voor en wordt je technopartner. Wanneer je een project ontwikkeld met commerciŽle mogelijkheden, maar waar technische risicoís aan zitten, kun je eens kijken naar het Innovatiekrediet.

Bij banken
Bij banken kun je terecht voor uiteenlopende duurzame regelingen. Ze zijn vaak geÔnteresseerd in duurzame oplossingen en innovatieve ideeŽn. Zo is er bij de Rabobank sprake van het Rabobank Stimuleringskapitaal, de Herman Wijffels Innovatieprijs en het Dutch Greentech Fonds. Ook andere banken hebben verschillende fondsen lopen voor ondernemers. Vraag uw bank naar de mogelijkheden.